-
پيوندها
- جی پی اس موتور
- جی پی اس مخفی خودرو
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان چهارده معصوم و آدرس 14maesoom.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. -
چهارده معصوم
-
-
نويسندگان
-
آخرين نوشته هاي من
-
موضوعات وبلاگ
- جملاتی ناچیز در وصف امیرالمومنین
- شعری زیبا در وصف امام حسین(ع)
- شعری زیبا در وصف امام حسن(ع)
- زندگينامه امام سجاد (ع)
- خلاصه ای از زندگی نامه امام محمد باقر
- خلاصه ای از زندگی نامه حضرت امام جعفر صادق (ع)
- خلاصه ای از زندگی نامه امام موسی کاظم
- خلاصه ای از زندگی نامه امام رضا
- خلاصه ای از زندگی نامه امام جواد
- خلاصه ای از زندگی نامه پیامبر
- خلاصه اي از زندگينامه حضرت فاطمه زهرا (س)
- خلاصه اي از زندگينامه حضرت هادی
- زندگينامه امام حسن عسكري عليه السلام در يك نگاه
- شعری زیبا در وصف امام زمان(عج)
- شعری در وصف بانوی عالم حضرت فاطمه(ص)
- منتخب اشعار امام خمینی (ره)
- متن های بسیار زیبا برای روز مادر
-
برچسب ها
- منتخب اشعار امام خمینی (ره) [1]
- شعری در وصف بانوی عالم حضرت فاطمه(ص)(مخصوص شهادت) [1]
- زندگی نامه حضرت امام جواد (ع) [1]
- زندگی نامه حضرت امام رضا (ع) [1]
- زندگی نامه حضرت امام موسی کاظم (ع) [1]
- زندگی نامه حضرت امام جعفر صادق (ع) [1]
- زندگی نامه امام محمد باقر [1]
- زندگينامه امام سجاد (ع) [1]
- شعری زیبا در وصف امام حسن(ع) [1]
- شعری زیبا در وصف امام حسین(ع) [1]
- جملاتی ناچیز در وصف امیرالمومنین [1]
- خلاصه از زندگی نامه پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) [1]
- خلاصه اي از زندگينامه حضرت فاطمه زهرا (س) [1]
- خلاصه اي از زندگينامه حضرت هادی [1]
- زندگينامه امام حسن عسكري عليه السلام در يك نگاه [1]
-
امکانات وبلاگ
وب : پیام : 2+2=: (Refresh) خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 8
بازدید کل : 4478
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1
حدیث موضوعی -
طراحی شده توسط پوریا فتح اللهی
-
نمايه من
درباره من
این وبلاگ در جهت معرفی بهتر و بیشتر معصومین بوده و امیدواریم ک بتوانید با مراجعه به ان مطال ارزنده ای بیا موزید.
پروفايل من -
خلاصه اي از زندگينامه حضرت فاطمه زهرا (س)
نوشته شده توسط پوریا فتح اللهی | دو شنبه 19 بهمن 1392
ساعت 10:28نام، القاب، کنیهها :
نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه، مرضیه، نیز ذکر شده است. فاطمه، در لغت به معنی بریده شده و جدا شده میباشد و علت این نامگذاری بر طبق احادیث نبوی، آنست که: پیروان فاطمه (س) به سبب او از آتش دوزخ بریده، جدا شده و برکنارند.
کنیههای فاطمه (علیها السلام) نیز عبارتند از ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه، ام ابیها و...
مادر و پدر :
همانگونه که میدانیم، نام پدر فاطمه (س) محمد بن عبدالله (ص) است که او رسول گرامی اسلام، خاتم پیامبران الهی و برترین مخلوق خداوند میباشد. مادر حضرتش خدیجه دختر خویلد، از زنان بزرگ و شریف قریش بوده است. او نخستین بانویی است که به اسلام گرویده است و پس از پذیرش اسلام، تمامی ثروت و دارایی خود را در خدمت به اسلام و مسلمانان مصرف نمود. خدیجه در دوران جاهلیت و دوران پیش از ظهور اسلام نیز به پاکدامنی مشهور بود؛ تا جایی که از او به طاهره (پاکیزه) یاد میشد و او را بزرگ زنان قریش مینامیدند.
ولادت :
حضرت فاطمه (س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز 20 جمادی الثانی در مکه به دنیا آمد. چون به دنیا پانهاد، به قدرت الهی لب به سخن گشود و گفت: "شهادت میدهم که جز خدا، الهی نیست و پدرم رسول خدا و آقای پیامبران است و شوهرم سرور اوصیاء و فرزندانم (دو فرزندم) سرور نوادگان میباشند." اکثر مفسران شیعی و عدهای از مفسران بزرگ اهل تسنن نظیر فخر رازی، آیه آغازین سوره کوثر را به فاطمه (س) تطبیق نمودهاند و او را خیر کثیر و باعث بقا و گسترش نسل و ذریه پیامبر اکرم ذکر نمودهاند.
مکارم اخلاق :
سراسر زندگانی صدیقه طاهره (س)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است. که به یکی از آنها اشاره میکنیم :
امام حسن مجتبی در ضمن بیانی، عبادت فاطمه (س)، توجه او به مردم و مقدم داشتن آنان بر خویشتن، در عالی ترین ساعات راز و نیاز با پروردگار را این گونه توصیف مینمایند: "مادرم فاطمه را دیدم که در شب جمعهای در محراب عبادت خویش ایستاده بود و تا صبحگاهان، پیوسته به رکوع و سجود میپرداخت. و شنیدم که بر مردان و زنان مؤمن دعا میکرد، آنان را نام میبرد و بسیار برایشان دعا مینمود اما برای خویشتن هیچ دعایی نکرد. پس به او گفتم: ای مادر، چرا برای خویش همانگونه که برای غیر، دعا مینمودی، دعا نکردی؟ فاطمه (س) گفت: پسرم ! اول همسایه و سپس خانه."
مقام حضرت زهرا (علیها السلام) و جایگاه علمی ایشان :
فاطمه زهرا (س)در نزد شیعیان اگر چه امام نیست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بین مسلمانان به خصوص شیعیان، نه تنها کمتر از سایر ائمه نیست، بلکه آن حضرت همتای امیر المؤمنین و دارای منزلتی عظیمتر از سایر ائمه طاهرین (علیهم السلام) میباشد.
مراجعه زنان و یا حتی مردان مدینه در مسائل دینی و اعتقادی به آن بزرگوار میباشد که در فرازهای گوناگون تاریخ نقل شده است. همچنین استدلالهای عمیق فقهی فاطمه (س) در جریان فدک، به روشنی بر احاطه فاطمه (س) بر سراسر قرآن کریم و شرایع اسلامی دلالت مینماید.
فاطمه (س) پس از پیامبر :
با وفات پیامبر اکرم (ص)، فاطمه(س) غرق در سوگ و ماتم شد. از یک طرف نه تنها پدر او بلکه آخرین فرستاده خداوند و ممتازترین مخلوق او، از میان بندگان به سوی خداوند، بار سفر بسته بود. هم او که در وجود خویش برترین مکارم اخلاقی را جمع نموده و با وصف صاحب خلق عظیم، توسط خداوند ستوده شده بود.
بیماری فاطمه (س)و عیادت از او :
سرانجام فاطمه بر اثر شدت ضربات و لطماتی که به او بر اثر هجوم به خانهاش و وقایع پس از آن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد . گاه به زحمت از بستر برمیخاست و کارهای خانه را انجام میداد و گاه به سختی و با همراهی اطفال کوچکش، خود را کنار تربت پیامبر (ص)میرساند و یا کنار مزار حمزه عموی پیامبر (ص) و دیگر شهدای احد حاضر میگشت و غم و اندوه خود را بازگو مینمود.
در چنین روزهایی بود که ابابکر و عمر به عیادت حضرت آمدند. هر چند در ابتدا فاطمه (س) از آنان رویگردان بود و به آنان اذن عیادت نمیداد، اما سرانجام آنان بر بستر فاطمه (س) حاضر گشتند. فاطمه (س) در این هنگام، این کلام پیامبر اکرم (ص) را که فرموده بود: "هر کس فاطمه را به غصب در آورد من را آزرده و هر که او را راضی نماید مرا راضی نموده"، به آنان یادآوری نمود. ابابکر و عمر نیز صدق این کلام و انتساب آن به پیامبر (ص) را تأیید نمودند. سرانجام فاطمه (س)، خدا و ملائکه را شاهد گرفت فرمود: "شما من را به غضب آوردید و هرگز من را راضی ننمودید؛ در نزد پیامبر، شکایت شما دو نفر را خواهم نمود."
وصیت :
در ایام بیماری، فاطمه (س) روزی امام علی (ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد و به آن حضرت وصیت نمود که پس از وفاتش، فاطمه (س) را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشتهاند، در مراسم تدفین و نماز خواندن بر جنازه او حاضر نباشند.
شهادت :
سرانجام روز سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری فرا رسید. فاطمه (س) آب طلب نموده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامهای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچهای سفید به روی خود کشید؛ چیزی نگذشت که دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترک نموده و به شهادت رسید؛ در حالیکه از عمر مبارکش بنا بر مشهور، 18 سال بیشتر نمیگذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی نمود.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: خلاصه اي از زندگينامه حضرت فاطمه زهرا (س),